Прсти да излижеш: Похован кашкавал

Сите го обожаваат

Состојки:
500 гр кашкавал
2 јајца
5 лажици брашно
10 лажици пченкарен гриз

Прсти да излижеш: Похован кашкавал

Подготовка:
Кашкавалот се сече на дебели парчиња, се валка прво во брашно во малку посолени изматени јајца и убаво се валка во пченкарно брашно.
Се редат во плех и се ставаат во замрзнувач 2-3 часа убаво да се замрзне.
Се пржат на врело масло додека не поруменат.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.