Состојки
1/2 конзерва туна
2 големи лажици пченка
3-4 листови марула
2 роквици
1/3 краставица
2 големи лажици маслиново масло
По потреба сол и сок од лимон
Малку крутоно, кубети или брускети
1. Марулата се мие, се бриши и се сечи на ленти.
2. Краставицата се лупи и се сечи на полукругови, роквиците се мијат и се сечат на кругови.
3. Сите зеленчуци се ставаат во еден сад, а врз нив се ставаат пченката, туната и брускетите.
4. Во еден сад се става солта, маслиновото масо и сокот од лимон и се промешува со смесата се прелива салатата.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.