Од компирот може да се направат многу различни оброци – од традиционални до интересни специјалитети.
На многумина им е омилен полнетиот компир, за кој исто така постојат повеќе варијации, а оваа ќе ви стане омилена.
Полнети со салама и кашкавал кој се топи и збогатени со вкусен сос кој се растекува и ги прави повкусни.
Рецепт на кој нема да одолеете и ќе го подготвувате многу често – брзо и лесно во калапи за печење.
Потребни состојки (за 6 порции):
6 големи компири
4 големи парчиња салама по избор
8 големи парчиња кашкавал
50 g путер (за премачкување)
150 g крем за готвење/хопла (за сос)
1 кромид (за сос)
100 g рендано моцарела сирење или кашкавал (за одозгора)
Сол и бибер
Начин на подготовка: