Спречен терористички напад во Франција, се апсат организаторите

Француските власти спречија терористички напад и приведоа четири лица.
-Имавме доволно докази за да веруваме дека е планиран голем напад, изјави министерот за внатрешни работи, Кристоф Кастнер.


Неименуван полициски извор изјави дека четирите лица се уапсени поради сомневање за набавка на оружје „за да извршат терористички чин“