ФИА им забрани на возачите во Ф1 да даваат политички изјави

Претседателот на ФИА, Мохамед Бен Сулајем кажа дека ќе бидат санкционирани возачите кои нема да ги почитуваат правилата.

„Загрижени сме. Не сакаме ФИА да служи како платформа за приватна агенда. Што прават најдобро возачите? Возат. Тие се добри во тоа, тие прават спектакл“, кажа Бен Сулајем.

Пронајдете не на следниве мрежи: