Четири несигурни хороскопски знаци кои ги повредуваат другите кога се чувствуваат ранливи

Кога се чувствуваме ранливи или несигурни, често прибегнуваме кон одбранбени механизми за да се заштитиме. Еден од овие механизми може да биде проекција – процес во кој на другите им ги припишуваме сопствените чувства или карактеристики кои не можеме да ги прифатиме во себе. Оваа динамика може да биде многу штетна за меѓучовечките односи, создавајќи тензии и недоразбирања. Некои хороскопски знаци се особено склони кон ова однесување и сакаат да напаѓаат други луѓе кога се чувствуваат ранливи или несигурни. Еве ги знаците.ОвенКога се чувствува ранлив, Овенот често се нафрла на другите за да се чувствуваат посилни. Нивната несигурност може да биде длабоко скриена, но кога ќе се соочат со предизвици, нивната прва реакција често е да се нафрли. Наместо да се соочи со сопствените стравови, Овенот попрво ќе ги критикува или навредува другите, иако нивната намера не е да ги повредат.БлизнациБлизнаците се многу комуникативни и често ги користат зборовите како оружје. Кога се чувствуваат несигурни, можат да станат саркастични и цинични. Близнаците брзо размислуваат, а уште побрзо разговараат, што ги прави опасни во вербалните пресметки. Нивната несигурност често произлегува од стравот дека не се доволно добри или дека не се прифатени, па затоа ќе ги критикуваат другите за да го одвлечат вниманието од сопствените недостатоци.ЛавКога нивното чувство за самопочит е загрозено, гордите Лавови можат да станат многу чувствителни на критики и склони да ги напаѓаат оние што им се закануваат. Лавовите често користат навреди за да се одбранат од чувството на несигурност, бидејќи сакаат да изгледаат силни и непоколебливи. Зад нивната ароганција често се крие длабоко чувство на несигурност.ШкорпијаКога се чувствуваат несигурни, Шкорпиите стануваат особено сомнителни и дефанзивни. Шкорпиите знаат да бидат многу груби и да ги повредуваат другите со своите зборови, често од страв да не бидат повредени самите. Нивната несигурност може да ги направи многу таинствени и одбранбени, што резултира со навреди и напади на другите.

Пронајдете не на следниве мрежи: