1. Во еден сад се делат белката од жолчките од јајцата.
2. Во сад за метење се ставаат белките шеќерот и ванилиниот шеќер.
3. Се матат состојките додека не се добие пенаста смеса со непрекинато матење се додава жолчките една по една.
4. Во јајцата се додава растопениот путер (течен, но оладен), млекото и газираната вода.
5. На смесата се додаваат брашното и пецивото.
6. Смесата убаво изматува и се остава 15 минути да одмори.
7. Палачинките се печата на средна температура.
Додаток
8. Во нелепливо тавче се става шеќерот и ванилата да се карамелизира.
9. Во карамелизираниот шеќер се додаваат претходно ситно исечените круши.
10. Откако ќе се додадат крушите се додава и водата и циметот
11. Крушите се карамелизираат додека не ја добијат саканата мекост.