Банана тирамису: Кремасто и сочно совршенство што не се заборава

Потребни состојки:
4 банани
500 грама сирење маскарпоне
прстофат сол
80 грама шеќер во прав
3 јајца
1 ванилин шеќер
2 пакувања пишкоти
¼ литар кокосово млеко
¼ литар кокосов ликер


Начин на подготовка:
Изматете ги јајцата, шеќерот, солта и ванилиниот шеќер за да добиете пенеста смеса. Потоа, додајте го маскарпонето, лажичка по лажичка.
Измешајте ги млекото и ликерот од кокос и натопете ги пишкотите. Наредете ги на сад за печење или во чаша за десерт и додајте ги кремот и исечканите банани. Завршниот слој треба да биде крем.
Оставете го тирамисуто да отстои во фрижидер во текот на ноќта. Пред послужување, посипете го десертот со какао во прав.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.