Банани со мед и цимет: Кога ви се јаде нешто слатко, а немате време да готвите – направете го ова!

Некои велат дека потеклото на овој десерт е од Тајланд, некои тврдат дека е од Кина, а нам нѝ е сосема неважно од каде е, бидејќи е одличен, лесен за подготовка, а и не ви требаат многу пари за него.

Состојки:

  • 2 банани
  • 40гр. маргарин или масло
  • цимет
  • кафеав шеќер
  • мед
  • лимон
    Подготовка:
    Излупете ги бананите, преполовете ги по должина и натопете ги во сок од лимон за да ја задржат природната боја.
    Во загреано тавче ставете го маргаринот, малку цимет и кафеавиот шеќер. Сето тоа промешајте го и додадете ги преполовените банани кои за време на пржењето ќе ги преливате со смесата во која се динстаат.
    По пет минути извадете ги бананите и сервирајте ги во чинија, а потоа одозгора додадете малку мед или чоколада. Може да ги украсите дури и со шлаг.
Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.