Без печење и готвење: Познатата торта Маркизи ќе ги освои сите ваши сетила

Познатата торта Marquise е вообичаен избор на сите оние кои уживаат во домашните десерти, и немаат премногу време да се посветат на нивната подготовка.
Состојки:
100 грама пишкоти
9 јајца
100 грама шеќер во прав
100 грама шеќер
250 грама путер
250 грама црно чоколадо
200 мл млеко
Подготовка:
Пред подготовката, отстранете ги состојките да стојат најмалку еден час на собна температура. Подгответе кружен калап, со дијаметар од 25 см, и обложен со фолија или хартија за печење.
Одделете ги белките од жолчките и матете ги со 100 грама шеќер. Растопете го чоколадото во микробранова печка и оставете го настрана.
Потоа додадете омекнат путер и комбинирајте сè заедно. На истата смеса додадете стопено чоколадо, а потоа лажица по лажица изматени белки. Кога ќе додадете белки, комбинирајте сè со лесни движења за да ја одржите масата во воздух.
На дното наредете ги бисквитите, кои претходно ги потопивте во ладно млеко. Страните премачкајте ги со путер, редете ги вертикално, така што да излегуваат преку рабовите на плехот за печење.
Истурете ја подготвената смеса во плехот за печење, и исечете ги деловите од бисквитите и распоредете ги на површината на тортата.
Оставете ја тортата во фрижидер да се излади и уживајте!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.