Предлог да пробате малку поразлична верзија на кременадли за која нема да се покаете.
Потребни состојки:
4 свински кременадли
150 гр варена шунка
200 гр кашкавал
сол
бибер
брашно
масло
Подготовка:
Измијте ги кремендалите и исушете ги преку впивање на водата со хартиени крпи. Добро посолете ги од двете страни и додајте бибер. Потоа посипете ги од сите страни со брашно. Пржете ги во тава, во врело масло, секоја страна по 3-4 минути. На секоја кременадла ставете по едно парче тенко исечена шунка и врз неа посипете со рендан кашкавал. Ставете ги во сад за печење и печете во рерна, претходно загреана на 250 степени. Печете околу 10-15 минути, додека шунката не се загрее и кашкавалот не се растопи. Послужете додека е топло, по желба со зеленчук на скара и печен компир.