Виенски шницли

800 г телешка кртина
3 јајца
150 г брашно
150 г лебни трошки
сол

31

Исечете го месото на четири парчиња. Ставете ги парчињата месо на најлонска фолија, покријте ги со фолија и со чук за месо исчукајте ги тенко. Посолете ги шницлите од двете страни и оставете да отстојат неколку минути.

Изматете ги јајцата со виљушка, а брашното и лебните трошки ставете ги во чинија.

Шницлите прво облепете ги од двете страни со брашно, свалкјате ги во изматени јајца и на крај облепете ги со лебни трошки.

4151

Истресете ја секоја шницла од вишок лебни трошки и веднаш ставајте ги да се пржат во поголема количина загреано масло.

67

Откако ќе заруменат од двете страни, ставете ги на кујнска салфетка за да се исцеди непотребната мрснотија.

Пронајдете не на следниве мрежи: