Домашен бурек за појадок кој брзо се приготвува, повкусен од бурекчилница!

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 пакување готови тенки кори
150 мл вода
50 мл масло
Сол по вкус
500 г сирење


ПОСТАПКА:
Водата, маслото и солта ставете на оган да зоврие.
Првите две кори ставете ги во тепсија но така што краевите ќе висат надвор. Премачкајте ги со масло и вода. Така редете ги следните кори и секоја исто премачкувајте ја.
Потоа филувајте со сирење и повторно редете кори и секоја прелијте ја.
Кога ќе се потрошат сите кори, тогаш оние првите две што висат преклопете ги одозгора.
Печете на 220 степени околу 30 минути. Кога е печен бурекот превртете го наопаку и исечете го.
Знам дека се признава само бурек со месо, а сето останато со сирење дека е пита или баница, па вие наречете го како сакате. Пријатно јадење!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.