Домашен леб за 15 минути

250 г интегрално брашно
250 г бело брашно
300 мл млака вода
3 лажици маслиново масло
1 прашок за печиво
1 лажица мед
1 лажичка сол
Во длабок сад измешајте ги двата вида брашно, солта и прашокот за печиво. Додадете ги маслото, водата и медот, и замесете тесто. Ставете го тестото на набрашнета работна маса, уште еднаш размесете го и обликувајте векна. Ставете ја во тава, обложена со хартија и печете 30-тина минути на 200 степени.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.