Со трикот на искусните домаќинки ќе подготвите совршен омлет.
Поради нивната хранлива вредност, јајцата се идеални за почеток на денот и најчестиот појадок во светот. Тие нè прават сити и уживаме во различните начини на нивно подготвување. Но, понекогаш ни снемува од овие основни намирници, а во тој момент не планиравме да пазаруваме.
Во тој случај, прескокнуваме јадење јајца и подготвуваме нешто друго за појадок. Што е добро, и повообичаено сценарио отколку ништо. Но и за овие работи имаме решение. Со трикот на искусните домаќинки ќе подготвите совршен омлет.Применуваат трик со кој од едно јајце можете да направите оброк за четворица.
Јајцето изматете го со вилушка, па истурете малку млеко и додадете две лажици брашно. Сето тоа соединете го за да нема грутчиња. После тоа додадете две-три лажици вода, бидејќи омлетот не треба да биде густ, а на крајот посолете.
Уште еднаш се добро измешајте, загрејте ја тавата на средна температура и во неа прелијте го маслото. За поинтензивен вкус испржете ги јајцата на путер. Истурете ја смесата и пропржете.