Еден таен трик менува се! Супервкусен и миризлив гулаш кој ќе ве држи сити со часови

Веројатно досега сте го пробале ова јадење кое може да се подготви на многу начини, но кога ќе го пробате ќе почувствувате посебен вкус.
Состојки:
500 гр говедско месо
5 моркови
1 црвена пиперка
4 чешниња лук
1 домат
5 главици кромид
ловоров лист (3-4)
масло


Подготовка:
Пред да започнете со готвење, треба да ги подготвите состојките. Така, прво исечкајте го говедското месо на коцки и ситно исечкајте ги кромидот и морковот.
Прво треба да го загреете маслото. Кога маслото ќе се загрее, во тенџерето додадете ги кромидот и морковот и пропржете ги додека кромидот не стане стаклен.
Потоа додадете го месото исечкано на коцки, па додадете малку вода и продолжете да крчкате.
По неколку минути додадете го ловоровиот лист, а повремено додавајте и вода, за местото да биде помеко и повкусно. Не претерувајте со водата.
Кога месото ќе ви биде доволно меко, на сите состојки додадете ги доматите исечкани на коцки и цели пиперки кои ќе му дадат посебен вкус на лебот. Продолжете со готвењето и погрижете се вашата храна да не остане без вода.
Пред крајот на готвењето додадете сув зачин, бибер и мелена слатка пиперка. Промешајте уште малку и вашето јадење е готово.
Сепак, не правете ја вашата чорба премногу густа или премногу тенка.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.