Оваа кремаста торта може да биде вистинскиот избор за вас доколку ве мрзи или немате време да подготвите комплицирана торта или друг десерт долго време.
СОСТОЈКИ:
200 гр бисквити
500 мл слатка павлака
200 мл кафе
150 гр неутрално сирење
2 лажици шеќер
1 лажица екстракт од ванила
2 лажици какао прав
Подготовка:
Во садот истурете ја слатката павлака и додадете ги шеќерот и екстрактот од ванила, па сè измешајте додека не се згусне. Додадете крем сирење во смесата и изматете сѐ уште малку да се соедини. Наредете ги бисквитите натопени во кафе во калап со дијаметар од 20 см обложен со хартија за печење. премачкајте со половина бел фил, па повторно ставете ред бисквити, па ред фил. Оставете во фрижидер да се стегне околу 2 часа. Пред сервирање, по желба одозгора посипете со какао.