Здрав и хранлив доручек: Како да подготвите палента

Палентата влијае добро на вашиот организам бидејќи содржи витамини и минерали.
СОСТОЈКИ:
2,5 шолји вода
малку масло
сол
1 шолја палента
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Во тенџере ставете вода, масло и сол, па оставете да зоврие. Потоа полека додајте палента и брзо мешајте за да не се создадат грутки. Кога ќе згусне, намалете ја температурата и уште малку гответе на тивок оган, но цело време мешајте да не се залепи.
Добар апетит!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.