Состојки:
300 гр бисквити
400 мл сок од портокал
250 гр путер
300 мл млеко
200 гр шеќер
160 гр пудинг од ванила
500 мл слатка павлака
20 гр крем фикс
100 гр шеќер во прав
600 гр малини
100 гр шеќер
20 гр желатин
Подготовка:
Натопете ги бисквитите во сокот и наредете ги во калап. Истурете го млекото во тенџере, додадете шеќер и пудинг и варете додека не се згусне. Изматете го путерот, па додадете во пудингот и соединете. Истурете го филот врз бисквитите и ставете го во фрижидер еден час. Изматете ја слатката павлака со шеќер во прав и крем фикс, па прелијте го филот од пудинг.
Гответе ги малините со шеќер, па соединете ги со миксер. Исцедете ги и додадете го желатинот што претходно сте го измешале со вода и промешајте. Прелијте преку изматената слатка павлака. Ставете во фрижидер еден час.