ЛОСОС во ТЕМПУРА! Вечера дури и за во доцните часови!

Темпура е мешавина од тесто што се користи за премачкување риба, месо или зеленчук, а исто така е еден од најдобрите начини за подготовка на риба. Со него ќе ви требаат само компири (по желба) и малку сос по избор… Уживајте!

Состојки:
125 гр пченично брашно
четвртина чаша пченкарно брашно
прстофат сода бикарбона
300 мл ладна кисела вода
500 гр филе лосос
половина лимон
сол, бибер

Подготовка:
Измешајте ги двата вида брашно и сода бикарбонаta, додадете кисела вода и сè убаво измешајте за да добиете еднолична смеса без грутки. Филетите лосос исечкајте ги на стапчиња, зачинете со сол и бибер, па потопете ги во подготвената смеса. Се пржат на врело масло три до четири минути, за да добие убава боја лососот. Прелијте со малку сок од лимон и послужете веднаш.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.