Состојки:
4 полни лажици пченкарно брашно
4 поголеми компири
5 лажици масло
лажичка кари
лажичка мелен црвен пипер
За сосот што ќе го јадете со компири ви треба:
мајонез
малку јогурт
сол
бибер
сенф (по вкус)
Подготовка:
Најпрво треба да ги изрендате компирите, па да ги исечете на дебели кришки и да ги ставите во сад во кој ќе можете да ги печете.
После тоа во еден сад измешајте ги маслото, карито и мелената црвена пиперка, а потоа прелијте ги врз компирите.
Потоа посипете ги компирите со пченкарно брашно, сè убаво измешајте и ставете во рерна на 220 степени околу 35 минути.
Извадете ги компирите од рерна и подгответе го сосот во кој ќе ги потопите. Вашиот оброк е среќен.