Потребни состојки:
1 кг црвени пиперки
2 кг зелка
700 гр моркови
5 струка целер
1-2 главици карфиол
шеќер
сол
оцет
2 аспирина
Подготовка:
Сите состојки исечкајте ги или изрендајте ги на големина по желба и ставете во тегли. Во секоја тегла ставете 1 лажица шеќер, 1 лажица сол и 4 лажици оцет, како и два аспирина.
Зовријте ја водата и додека е врела налијте во теглите така што количината ќе биде до врв. Добро затворете со капачиња, свртете ги теглите неколку пати и оставете ги да стојат на ладно и темно место.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.