Иако кафето нуди некои значајни здравствени придобивки, вклучувајќи го и фактот дека може да помогне во губење на тежината, додавањето на погрешни состојки во мешавината може да ги негира овие придобивки и да има негативен ефект врз вашето здравје.
На пример, редовното додавање на многу шеќер и сирупи со вкус може да го отежне слабеењето, што може да биде вистинска неволја за оние што сакаат благо. За среќа, постојат многу здрави алтернативи за рафинираниот шеќер.
- Google Photos добива едноставна алатка за уредување фотографии
- Дали Џенифер Лопез најде ново момче? Пејачката не се одвојува од згодниот телохранител, а еве како изгледа (ФОТО)
- Најбизарниот експеримент со луѓе што некогаш постоел: 101 ден биле на сплав за блуд, еве како живееле и што се случило (фото)
- WhatsApp ја прекинува поддршката за постарите уреди со Android на 1 јануари
- Еве како изгледа животот во најстудениот град на светот! Погледнете го видеото кое освои над 21 милион луѓе: Александар наутро топи мраз за децата да имаат вода… (ВИДЕО)
- Три хороскопски знаци кои често остануваат во добри односи со поранешните
- Обилните снежни врнежи оставија без струја околу 200.000 домови во БиХ
- Koj e Македонецoт што преку „Телеграм“ аплицирал да се бори за руската војска во Украина?
- Дали е ова најубавиот фустан што го носеше Александра Пријовиќ за време на турнејата? (фото)
- Што подготвуваат Путин и Асад? Откриени намерите на рускиот претседател со Сириецот, едно е мистерија!
Повеќето здравствени експерти ќе се согласат дека консумирањето црно кафе е најдобрата опција за вашето здравје. Ако навистина не уживате во вкусот на незасладеното кафе, наместо да додадете рафиниран шеќер во вашата шолја, нутриционистите препорачуваат да пробате шеќер од монк овошјето.
Шеќер од овошјето монк е одлична алтернатива на шлагот и шеќерот за засладување. Покрај тоа што додава добра доза на природна сладост, тој е исто така богат со антиоксиданси, така што не само што ги избегнувате воспалителните состојки во преработените креми или шеќер, туку му давате и на вашето тело антиинфламаторни хранливи материи.
Ова овошје е всушност мала суптропска диња која расте во оддалечените планини на Јужна Кина, каде е познато како 罗汉果 (луохан гуо). Класифицирано е како Siraitia grosvenorii, на англиски се вика monk fruit, а на руски го викаат архат од санскритскиот збор arhat.
Монашкото овошје содржи природни антиоксиданси, како што е могрозид, за кој е откриено дека има антиинфламаторни и антиканцерогени својства. Овие соединенија можат да помогнат во заштитата од оксидативен стрес и да го поддржат целокупното здравје.
Една од основните придобивки на овој засладувач за овошје е тоа што не содржи калории. Ова го прави одличен избор за оние кои внимаваат на внесот на калории или се обидуваат да ја контролираат својата тежина.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.