Паста со четири вида сирење

Само за вистинските љубители на италијанската кујна. Не е сеедно кој вид на сирење ќе го употребите во овој специјалитет – мора да имате горгонзола, пармезан и ементал, а четвртото сирење е по ваш избор.
Потребни состојки:
2 дл млеко
100 г ементал
100 г горгонзола
50 г кашкавал(гауда, трапист)
50 г рендан пармезан
4 жолтки
500 г тестенини(пене, шпагети, ригатони)
Начин на подготовка:
На пареа мешајте го млекото со пармезан и другите видови сирење исечени на коцки додека да се стопат, а сосот да се згусне. Тргнете од оган и додавајте ги жолтките, една по една. Додајте го сосот врз претходно подготвените тестенини.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.