Печени бомбици од компир

Состојки
Состојки
400 гр компир
80 гр рендан пармезан
80 гр печеница
80 гр кашкавал
1 јајце
Потребно е уште сол,црн пипер,лебни трошки

Прво ги вариме компирите. Откако ќе оладат се лупат и се рендаат. Кон нив се додава ренданиот пармезан, сечената на коцки печеница и кашкавал. Посолуваме, побиберуваме и од смесата правиме бомбици со дијаметар 5 сантиметри, ама тоа е ваша желба колкави ќе ви бидат бомбиците.
Секоја бомбица ја валкаме во јајце, а потоа во презла и ги редиме на хартија за печење.
Врз нив се напрскува масло околу 2 лажици. Се печат на 180 степени додека да поруменат околу 15 минути.
Добри се за со пиво или додаток на ручек.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.