Печен лосос во рерна – општи принципи за готвење
Нема повеќе благородни јадења од варен лосос. Црвената риба е позната не само за неговиот светол и свеж вкус, туку и за доброто. Лососот содржи природни масти и чисти протеини, но речиси и да нема непотребни јагленохидрати.
Можете да готвите риба на различни начини. Еден од начините е печење, што е добро во тоа што готвеното јадење може да се направи и многу високо калорична и масна, како и светлина и диететски.
Печен лосос во рерната – подготвување храна и јадења
Сечење лосос е многу едноставна: треба да ја отсечете главата на рибата, да го пресечете својот стомак по должина, да ги добиете внатрешноста. Потоа трупот може да се полне и да се пече како целина или да се сече во стек.
Во прилог на риба, исто така ќе треба зеленчук, сирење, путер и зачини. Можете да печете лосос само на палубата, но ако сакате да го направите јадењето полесно, тогаш претпарете ја рибата со фолија.
Рецепти за печен лосос:
Рецепт 1: Лосос печен во рерната во сопствениот сок
Печен лосос во рерната – најдобри рецепти. Како правилно и вкусно готвење лосос, печени во рерна.
Најлесно гответе ја рибата во рерната. Овој рецепт е совршен дури и за оние кои се на диета.
Состојки задолжителни:
бифтек од лосос
Сол
Зелен пипер
Василиј сува
Метод на подготовка:
Исечете го лососот во стек, измијте ги. Капче секое парче со сол, а потоа чувајте ги дваесет минути. Кога ќе ја добиете рибата, ја пиперка и посипете со босилек.
Вклучете ја рерната. Поставете ја температурата на 180 степени.
Ставете го стек со фолија. Ако сакате да се пече неколку парчиња риба, тогаш треба да го завиткате секој одделно.
Декото, во кое ќе печете риба, наполнете го со вода за околу една четвртина. Ставете го стекот таму.
Ставете го стекот во рерната и печете околу 25 минути. По овој пат, ако сакате да се формира златна кора на рибата, извлечете ја палубата и отворете ја фолијата. Оставете го лососот во рерната уште 10 минути.