Пилешко во сос од печурки

Состојки
500-600 гр пилешко филе
400 гр неутрална павлака
2 супени лажици сенф
100 гр путер
200 гр шампињони
сол, мелен црн бибер

Превкусен ручек,идеален за луѓе кои немаат многу време за подготовка на ручек.
1. Пилешкото филе се вари во посолена вода околу десеттина минути откако ќе зоврие.
2. Потоа се сече на коцки.
3. Во тава за пржење го ставаме путерот и ги додаваме шампињоните. Убаво се запржуваат, се додава сенфот и неутралната павлака. Се убаво се меша.
4. Се додаваат коцките пилешко месо и се остава да динста неколку минути. Се наросува со мелен црн бибер и се конзумира топло.
Јадењето може да се послужи со компир пире или како кај мене само со варен компир и морков.
На здравје!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.