Понекогаш обврските ни се „прикачуваат“ на вратот уште од рано наутро и немаме време премногу да размислуваме за подготовката на храната.
Затоа „мрзливите домаќинки“ често им прават услуга на оние премногу вредните домаќинки со тоа што смислуваат брзи рецепти . Ова е рецепт за пита со сирење без кори, а тајната е паметно да ги соединиме состојките што ги имаме во кујната.
- Што се случува со телото ако имате интимни односи наутро? Експертите открија работи кои не сте ги претпоставувале
- (Фото) Тешка сообраќајка вечерва кај Долно Лисиче на патот кон Драчево
- Русија воведе привремени ограничувања за извозот на збогатен ураниум во САД
- Косовски Србин уапсен поради ланскиот напад врз припадници на КФОР на протестите во северно Косово
- Лавров: Не знам како Трамп ќе го реши конфликтот во Украина, ќе ги чекаме предлозите
- Орбан: На Србија не и треба ЕУ, на ЕУ и треба Србија
- На мајка ѝ се заканува затвор, зашто го пуштила 10 годишниот син сам да се прошета
- Македонците живеат 10 години помалку од Швеѓаните, Австралијците, Швајцарците…! Прашањето е зошто!?
- Порака на денот: Животот почнува дури откако ќе престанеш да се плашиш
Состојки за пита:
4 јајца
200 гр сирење
малку сол
3 дл јогурт – една шолја
половина чаша кисела вода
300 гр брашно
1 кесичка прашок за пециво
сирење
Подготовка на питата:
Рецептот е сличен на оној за макарони и сирење.
Скршете ги јајцата во сад и изматете ги. Потоа додадете малку сол во нив, а потоа сирење.
Во таа смеса додадете јогурт и кисела вода и измешајте. Додадете јогурт и минерална вода и повторно измешајте.
Додека ги додавате брашното и прашокот за печиво, изматете ја смесата. Кога ќе добиете густа смеса, можете да додадете малку шунка.
Вклучете ја рерната да се загрее помеѓу 180 и 200 степени.
Садот за печење премачкајте го со масло, па истурете ја смесата во него.
Печете во рерна 35 минути, а 3 минути пред да ја извадите питата премачкајте ја со сирењето и вратете ја во рерна да се растопи.
Пријатен апетит!
Пронајдете не на следниве мрежи: