Подгответе вкусен и едноставен десерт во три бои

Состојки:
300 грама кајсии
2 пакетчиња ванилин шеќер
150 мл вода
50 грама шеќер
1 лажичка густин
1 пудинг од чоколада
300 мл млеко
200 грама кисела павлака
200 мл слатка павлака
2 лажички мед


Подготовка:
Кајсиите исчистете ги од семките и исецкајте ги на коцки, ставете ги во тенџере на оган и додадете ги ванилиниот шеќер, водата и шеќерот. Оставете смесата да се вари околу 5 минути. Во сад измешајте една лажица густин со малку вода и ставете го во тенџерето да се вари, измешајте и по неколку минути смесата тргнете ја од оган, за добро да се излади.
Чоколаден фил: Пудингот од чоколада подгответе го на вообичаен начин и ставете го на дното од чашата во која ќе го послужите десертот.
Бел фил: Слатката павлака изматете ја со миксер, па потоа додадете ја киселата павлака и медот и матете додека сместа не ја добие потребната густина. Белиот фил ставете го врз црниот фил во чашата, на крај ставете го и изладениот фил од кајсии и декорирајте.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.