Состојки:
300g шеќер
2dl вода
200g маргарин
300g мелени кикирики без сол
300g мелен бисквит
2 лажици какао
За глазура:
150g чоколадо
Подготовка:
Шеќерот и водата варете ги 4-5 минути, па додајте го маргаринот и почекајте да се растопи. Додајте ги кикириките и бисквитите постепено. Измешајте додека не добиете маса со средна густина.
Од смесата издвојте една третина и во неа измешајте го какаото.
Светлата смеса поделете ја на два дела.
Обложете со проѕирна фолија еден калап со средна големина, па во него истурете еден дел од светлата смеса. Израмнете и оставете да се стегне во фрижидер.
Преку неа додајте ја темната смеса, исто со притискање израмнете ја. Оставете да се излади во фрижидер.
Повторете со останатокот од светлата смеза.
За прелив користете ги 150-те грама растопено чоколадо.