Чипсот од јаболка е посна и здрава ужина во која можете да уживате без грижа на совест. Најважно е да знаете дека сте го направиле сами, а не е полн со нездрави состојки за да го одржувате свеж. Можеби ќе сакате да направите и посно чипс од кељ, здрава ужина. Еве како да направите посен чипс од јаболка!
Состојки:
2 јаболка
масло
1 лажичка цимет
Подготовка:
За посен чипс од јаболка, загрејте ја рерната на 180˚C. Обложете плех со хартија за печење. Јаболката исечкајте ги на парчиња со дебелина од 3 до 6 мм.
Наредете ги јаболката на плехот. Парчињата премачкајте ги со масло, а потоа посипете ги со цимет.
Печете 30 минути, вртејќи ги парчињата, додека не поруменат. Оставете го чипот да се излади на собна температура. Уживајте во посен чипс од јаболка!