Потпечени макарони со колбаси

Потребни состојки:
500 г макарони
Колбаси по желба
200 г сирење
200 г пасирани домати
100 мл масло
2 чешниња лук
Сол, бибер, чили
Начин на подготовка:


Исечканите колбаси испржете ги на масло. Додајте исечкан лук, прелијте со домати и посолете. Варете до посакуваната густина. Сварете ги макароните. Исцедете ги и додајте ги во тавата со колбасите и доматите. Додајте зачини и префрлете ги во сад за печење.
Пред печење додајте рендано сирење. Запечете ги во рерна на 190 степени. Печете 10 минути. Послужете го јадењето со салата по ваша желба.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.