Омилено јадење на сите деца, а исто така ќе им се допадне и на возрасните.
Потребно е:
2 јајца
4 лажици брашно
чипс
зејтин за пржење
сол, бибер, лук
Подготовка:
Истурете вода над батаците и додадете зеленчук како за супа. Сарените батаци извадете ги и додадете зачин, бибер и додадете што сакате за да направите и супа.
Во батаците додадете сол ,бибер. Измешајте сè. Ставете го чипсот во кеса и исчукајте го.
Поминете го секој батак низ брашно, изматените јајца и чипсот.
Пржете во длабоко загреан зејтин и кога ќе добие кафеава боја, извадете го на хартиени салфетки за да го апсорбира вишокот маснотии.
Послужете со гарнир по желба.
На здравје!