Потребни состојки:
300-350 гр. мелено месо
2 средно големи компира
1 морков
1 пиперка
50 гр. слатка пченка
по потреба сол, црн бибер, оригано
Подготовка:
Компирите и морковот се варат и се пасираат и се додаваат кон меленото месо, се додаваат зачините, слатката пченка и пиперката исечкана на коцки.
Од така подготвената смеса се формира топка толку голема колку што е голема кожата на пилето.
Така подготвеното месо се покрива со пилешката кожа, се додава малку масло и се печи на 220 степени за 40-50 минути.
Наздравје!
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.