Рецептот за безпечен рецепт е пита со спанаќ и сирење. Разновидно тесто и полнење за пити со спанаќ и сирење

Ако добивате здодевни рецепти за пломби во пити, можете да пребарувате за нешто што сеуште не се случило.
На пример, сирење со спанаќ.
За некои, можеби сад и обични, но повеќето се познати само од книги.
И залудно! Таквите пити се вкусни и здрави.
Во зима, тие се подготвени со собрани, замрзнати лисја. И сепак такви пити се достапни и речиси секогаш работат надвор, главната работа е да се подготви правилно полнење.
Спанаќ и сирење – Генерални принципи за готвење
• Спанаќ и сирење – одлично полнење за секоја торта. Таа е подготвена од свеж и замрзнат спанаќ. Свежи лисја добро се мијат со вода, сушат и се сечат во ленти. Тие мора да се задушени со други состојки на полнење или во сува тава. Замрзнат спанаќ е доволно за правилно одмрзнување и да ја деактивира влагата од неа.
• Сирењето најчесто се користи во солариуми – сирење или Fet. Со такви сирења, полнењето е тромаво, бидејќи не се топи. Доста често сирење со сирење и спанаќ се мешаат со урда. Тешкото сирење за полнење се користи поретко, тие се попрскуваат на отворени пити пред печење, така што пополнувањето не губи сок.
• За пити за спанаќ и сирење, мешајте го и слаткото и бесквасната тесто. Неговиот избор зависи од формулацијата на одредена торта.
Брза змија со спанаќ и сирење
Состојки:
• половина килограм купено лиснато тесто;
• 150 гр. лесно солени сирење;
• мал кромид;
• 300 гр. свеж сочен спанаќ;
• две јајца;
• 150 гр. природно “холандско” сирење;
• рафинирано масло, се потпреме.


Метод за готвење:
1. Отстранете го тестото од замрзнувачот.
2. Набројте ги лисјата од спанаќ од легло и оштетена зелена боја, темелно се мијат со ладна вода и лејте да се исуши на крпа. Потоа исечете ги листовите во ленти. 3. Исечете го кромидот и лесно испржете го во растително масло. Не се пресуши и не претерувајте го кромидот, парчињата треба да бидат транспарентни со светло-златна нијанса.
4. Додајте спанаќ и врие пет минути, добро мешајте.
5. Решетки на крупни рендери, тврдо сирење и сирење. Додајте ги да го замрзнат зеленчукот и веднаш да се става во едно јајце. Промешајте брзо и вриејте уште 5 минути на иста температура.
6. Извадете го топеното тесто од пакетот и подели го на две еднакви половини. Поклопете го секој квадрат со тркалачки игла, најмалку дебелина од 0,7 cm.
7. Ставете еден таков слој во тава за печење навлажнета со растителни масти и ставете го оладениот спанаќ и сирење. Покријте со втор слој и цврсто затегнете ги сите рабови.
8. Едноставно пробијте ја површината на колачот со вилушка и покријте ја со слој од шлаг на жолчка.
9. Поставете го пилетот во рерната и печете го тортата на 180 степени. Време за готвење 25 минути.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.