Рижото со тиква

250 г ориз
350 г тиква
1 главица кромид
4 лажици масло
1 лажица путер
1 лажичка сув зачин
сол и мелен црн пипер
Тиквата исечете ја на поситни коцки.
На загреана мешавина од масло и путер испржете го кромидот. Додадете ги коцките тиква и  пржете 5-6 минути. Потоа додадете го оризот и се заедно измешајте. Налејте 700 мл вода и зачинете. Повремено промешувајќи варете го рижотото додека течноста не испари.

 

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.