СОВРШЕНА ЗА СИТЕ ВИДОВИ МЕСО! Оваа универзална МАРИНАДА ќе му даде сосема нов вкус на вашето јадење!

Доколку сакате вашето месо да биде уште посочно и повкусно, со додавање на оваа маринада ќе го постигнете тоа.
Универзалната маринада може да се користи за сите видови месо, обични или чадени свински ребра, како и за пилешки крилца.
Се прави од сол, бибер, слатка и лута пиперка во прав, лук во прав и кафеав шеќер.


Подготовка:
Измешајте ги зачините, разредете со ладна говедска супа (може да се направи и од коцки за супа), сок од домати и пире и маслиново масло (по избор).
Најдобро е да ја пробате маринадата и да ја додадете количината на зачини по вкус.
Сè се вари на средна топлина и се лади.
Секое парче месо потопете го во маринадата, ставете го во сад и оставете да отстои на ладно најмалку три часа.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.