СОСТОЈКИ:
За кора:
180 гр бисквитИ
200 мл млеко
За фил:
160 гр шеќер
40 г пудинг од ванила
500 мл млеко
40 гр путер
100 гр кокос
За глазура:
250 гр бело чоколадо
60 гр путер
100 гр рафаело топчиња
Подготовка:
Во плех наредете ја долната кора од бисквитите натопени во млеко. Додадете шеќер и путер во млекото и загрејте сè, нежно мешајќи додека путерот и шеќерот целосно не се стопат. Промешајте го пудингот според упатството на кесичката, па со постојано мешање додајте го во тенџерето со млекото. Кога ќе се згусне, додадете го кокосот и сè убаво измешајте. Добиениот фил прелијте го врз бисквитите.
Оставете во фрижидер еден час да се стегне. Белата чоколада заедно со путерот растопете ја додека не стане целосно кремаста, па прелијте ја тортата. Одозгора посипете со кокос и украсете со рафаело топчиња по желба. Ставете во фрижидер уште еден час.