Сочно пилешко во маринада со босилек и лук

За прилог ви предлагаме пире од компири или варен ориз и салата од свежа зелка.

Состојки:
5 пилешки батаци или пилешки стек
путер за пржење
За маринадата:
2 чешниња лук
свеж босилек
4 супени лажици маслиново масло
сол, бибер по вкус
2 супени лажици сок од лимон

Подготовка:
Измешајте ги босилекот, лукот, солта, биберот и сокот од лимон. Во сад ставете ги парчињата месо, прелијте ги со маслиновото масло, па со маринадата. Добро измешајте и пржете на путер околу 15 минути на средна температура.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.