Сочно пилешко месо со сланина и кашкавал

Посочно пилешко не сте пробале…
СОСТОЈКИ:
500 гр пилешко бело месо
100 гр сланина Пекабеско
малку масло
150 гр рендан кашкавал
сол
бибер


НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Исечкајте го белото месо на тенки парчиња. Пропржете ја на малку масло исечканата сланина и додајте бело месо. Посолете и побиберете по вкус.
Кога месото ќе биде готово, посипете го со рендан кашкавал. Послужете топло со ориз.
Добар апетит!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.