Срце торта

5 јајца
200 г шеќер
150 г мелени лешници
150 г нишесте
120 г брашно
120 г маргарин
200 г чоколадо за готвење
2 лажици масло
Изматете ги белките со половина од шеќерот. Жолчките изматете ги со маргаринот и преостанатиот шеќер. Додадете ги брашното, нишестето, лешниците и изматените белки, и измешајте ја смесата со лопатка. Нанесете ја во калап во форма на срце и печете 20 минути на 200 степени.
И ако немате калап во форма на срце не се откажувајте. Еве како може да го добиете обликот на тортата, само што треба да испечете два колача.
Изладениот колач  премачкајте го со растопеното чоколадо, ставете го на чинија за торта и декорирајте.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.