Ставете коцка мраз на плескавицата- нема да поверувате што ќе се случи

Сочните хамбургери се омилена храна на многумина.
Но, не секој знае како да подготви вкусен бургер чија најважна состојка е добра плескавица што е правилно термички обработена.
За тоа ќе ви послужи коцка мраз која ќе ја додадете во средината на месото, а исто така е добро да ставите малку путер на скарата додека месото се пржи, бидејќи тоа придонесува за сочноста.
Кога печете плескавица, користете само половина од скарата. Ставете јаглен само на едната страна од скарата и загрејте го месото од таа страна, а другата оставете ја ладна за да го тргнете месото.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.