Тартуфи со темно чоколадо

Состојки
125мл слатка павлака
1 лажица инстант кафе
20 гр путер
250гр темно чоколадо ( по можност ментол чоколадо )
по потреба чоколадни трошки

Во сад на оган ја мешаме слатката павлака со инстант кафето и путерот.
Загреваме на средна температура.
Садот го тргаме од оган и додаваме кршена темна чоколада.
Промешувајте добро да се растопи чоколадата.
Така приготвената смеса ставете ја во ладилник, па топчињата формирајте ги додека смесата е ладна и тврда.
Веднаш валкајте ги во чоколадно трошки.
Како ќе ги приготвувате ќе се лепатна рацете, затоа побрзајте при оформувањето.
На здравје

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.