Топена моцарела

Јас секогаш ја правам во фурна, затоа што за времето додека ја подготвувам фурната се загрева. Но, можете да ја направите и во микробранова печка, верувам дека и така ќе биде вкусна.
Во траен режим може да се додаде и мало парче фета за уште подобар вкус.
Предлогот за појадок е во комбинација со тазе топол леб од хељда.
Рецепт
125 гр. Моцарела во вода
1 гол. лаж. Доматно пире
1 чешне Лук


по вкус Оригано
по вкус Босилок
Инструкции за готвење
Лукот не го користам во топењето па чешнето лук го сецкаме на половина и го премачкуваме садот. Во садот го ставаме доматното пире, зачините и на крај моцарелата.
Се пече околу 10 минути на 250 степени.
На здравје!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.