Француска пита: Најлесен рецепт со чоколадо што се топи во уста!

Состојки за полнење:
200 грама шеќер
170 грама омекнат путер
85 грама црно чоколадо
3 јајца
2 лажици француски ликер Гранд Марние

Подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени Целзиусови.
  2. Мелете ги бисквитите во ситен прав и измешајте со путерот.
  1. Со прстите притиснете ја смесата во плехот за печење.
  2. Ставете го во рерна 10 до 12 минути или додека не се компресира основата.
  3. Извадете го од рерна и оставете да се излади целосно.
  4. Додека основата се лади, направете го филот: Растопете го чоколадото во микробранова печка или на пареа.
  5. Во блендер изматете ги омекнатиот путер и шеќерот во мазен крем. Toе ви треба околу три минути да се меша.
  6. Додадете растопено чоколадо и Гранд Марниер на путерот.
  7. Постепено додавајте ги пастеризираните јајца – едно по едно – и мешајте додека не добиете мазна смеса. Раширете го преку оладената основа и ставете го во фрижидер три до четири часа.
Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.