Состојки за полнење:
200 грама шеќер
170 грама омекнат путер
85 грама црно чоколадо
3 јајца
2 лажици француски ликер Гранд Марние
Подготовка:
- Загрејте ја рерната на 170 степени Целзиусови.
- Мелете ги бисквитите во ситен прав и измешајте со путерот.
- Со прстите притиснете ја смесата во плехот за печење.
- Ставете го во рерна 10 до 12 минути или додека не се компресира основата.
- Извадете го од рерна и оставете да се излади целосно.
- Додека основата се лади, направете го филот: Растопете го чоколадото во микробранова печка или на пареа.
- Во блендер изматете ги омекнатиот путер и шеќерот во мазен крем. Toе ви треба околу три минути да се меша.
- Додадете растопено чоколадо и Гранд Марниер на путерот.
- Постепено додавајте ги пастеризираните јајца – едно по едно – и мешајте додека не добиете мазна смеса. Раширете го преку оладената основа и ставете го во фрижидер три до четири часа.