2 шолји пченкарно брашно (100 мл)
2 шолји бело брашно
4 јајца
150 г сирење
150 г шунка
2 млади кромитчиња
200 мл јогурт
50 мл масло
50 мл газирана вода
1 прашок за печиво
сол
На загреано масло испржете ја шунката исечкана на коцки. Додадете го исечканиот млад кромид и кратко запржете.
Изматете ги јајцата, и додадете ги пченкарното брашно, белото брашно измешано со прашокот за печиво, јогуртот, маслото, газираната вода, издробеното сирење и испржената шунка со кромид. Посолете, промешајте и нанесете во тава обложена со хартија. Печете 30 минути на 200 степени или додека порумени.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.