Црвен грав со пилешко

500 г зрна црвен конзервиран грав
400 г коцки тиква
300 г коцки пилешки гради
200 мл пиво
2 чешниња лук
масло, сол и мелен црн пипер
На загреано масло во тава на тивок оган кратко запржете го исечканиот лук. Додадете ги пилешките гради и пржете ги додека заруменат. Потоа додадете ги пивото, гравот и тиквата. Откако ќе се запржат посолете и зачинете со црн пипер.
Динстајте додека омекнат тиквата и гравот, а доколку е потребно додадете малку вода.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.