Чоколадото не смеете да го чувате во фрижидер, еве зошто

Чоколадата никогаш не би требало да се чува во фрижидер, дури ни во лето кога температурите се високи.
Многу ниските температури може да влијаат на вкусот и густината на чоколадата, исто како и многу високите температури.
Последица од чувањето на чоколадото во фрижидер е лош вкус и намалено испуштање на слаткост и богатство на вкусот кој чоколадата го содржи.
Наместо во ладилник, чоколадата би требало да се чува на студено и темно место, идеално помеѓу 10 и 20 степени Целзиусови.
Идеална температура за чоколада е 15 степени. Во ладилник треба да ја ставите само ако температурата во домот е повисока од 28 степени Целзиусови.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.