ШНИЦЛИ МЕКИ КАКО ПУТЕР Вкус кој освојува (РЕЦЕПТ)

Подгответе го пилешкото бело месо на малку поинаков начин

СОСТОЈКИ:

Пилешко бело месо
3-4 јајца
50 гр сусам
100 гр брашно
100 гр презла
сув зачин или сол
може и мелен лук
масло за пржење

ПОДГОТОВКА:

Исчукајте го стекот помеѓу фолии, малку посипете со сув зачин.На алуминиумската фолија истурете брашно и презла, изматете ги јајцата во сад и посолете малку.

Во тегла со дупчиња истурете сусам, стекот поминете го низ брашното, јајцата, презлата, повтоно јајцата и посипете со сусам.

Се пржи на врело масло.Кога ќе зарумени од двете страни се вади на хартиена салфетка за да се впие вишокот маснотии.

Послужете топло.Фантастичен вкус!

Пронајдете не на следниве мрежи: