Шпагети со пармезан

Потребни состојки:
400 г шпагети
4 чешниња лук
Магдонос
2 лажици буковец
6 лажици маслиново масло
Сол
Пармезан


Начин на подготовка:
Исечкајте ги лукот и магдоносот. Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето. Додека се варат тестенините, во длабок сад загрејте маслиново масло. Додајте лук, буковец и пропржете. Откако лукот ќе се карамелизира, а шпагететите ќе се сварат, земете една шолја вода и додајте ја во тавата со лук и промешајте.
Исцедете ги шпагетите и вратете ги во тавче. Исечкајте магдонос и пармезан, промешајте и послужете.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.